Olympijský park Pardubice 2016

 

Rybáři prezentovali sportovní rybolov a chov ryb v Olympijském parku Pardubice

Místní organizace ČRS Pardubice s Rybářským sportovním klubem Pardubice propagovali sportovní rybolov na dočasném stanovišti Olympijského parku Pardubicích dne 8. srpna 2016. 

Poznávání ryb

Jednou z oblíbených soutěží bylo poznávání ryb. Díky MO ČRS Pardubice mohli návštěvníci parku prokázat své znalosti o vodních živočiších a rostlinách nejen na obrázcích, ale měli příležitost vidět některé druhy ryb ve velkých kádích. Úžasné znalosti prokázaly především malé návštěvnice, které poznaly sumce, štiku, kapra a také měly větší odvahu si ryby pohladit. Malí návštěvníci, kteří poznali navíc i pstruha a jesetera, nám vyprávěli, jak dědeček nebo tatínek chytají ryby. 

Zjednodušená forma ukázky rybolovné techniky a chytání papírových "ryb" na louce

V našem sportovním klubu nemáme závodníky v kategorii rybolovné techniky, ale protože reprezentani české republiky dosahují v této sportovní kategorii výborných světových úspěchů, přiblížili jsme návštěvníkům parku zjednodušenou zábavnou formou i tuto sportovní disciplínu.

 

Soutěž v chytání papírových "ryb" na louce přivezla do Olympijského parku v Pardubicích naše kamarádka Hanka Purkrábková z Plaňan, která se kromě závodní činnosti zabývá i práci s dětmi v rybářském kroužku. Českou republiku reprezentuje Hanka v kategorii ženy v lovu ryb udicí na plavanou.

 

Chytání ryb

Velký zájem projevili návštěvníci parku dle očekávání o chytání ryb. Nasazeným kaprům se sice z vody nechtělo, ale o malou bílou rybu nebyla nouze. Některé děti si odvážně napíchly červa na háček a všichni ulovené rybičky vracely zpět do vody. 

Pro dětské návštěvníky věnoval Václav Horák z MO ČRS Pardubice malé dárky na památku s rybářskou tématikou (rozvrhy, omalovánky, pexeso, brožurky). Nejšikovnějším návštěvníci obrželi perníkovou rybu, od výrobkyně pardubického perníku paní Zachové.

Rozhovor

Na závěr byl s Václavem Horákem a s Pepou Konopáskem natočen krátký rozhovor.

 

 

Děkujeme Václavu Horákovi, Lence a Honzovi z MO ČRS Pardubice za skvělou spolupráci, českým ligovým závodníkům a členům RSK Pardubice za to, že prezentovali návštěvníkům Pardubického olympijského parku trošku netradiční sportovní disciplínu - SPORTOVNÍ RYBOLOV.

 

Komentáře

29.01.2017
• anonym  |  29.01.2017 08:51:18  |  IP: 213.192.---.---
Nový vzkaz
nick  
text
 
 
353-4sedm  =  
Vyplňte kontrolu proti SPAMu.